Elkészült a következő generációs Gorilla Glass

Az információt a Gorilla Glass gyártója is megerősítette; a Corning ezen felül azt is elárulta, hogy az újabb fejlesztés kétszer ellenállóbb lesz, mint a jelenleg elérhető védelem.


Kétszer erősebb és nagyobb felületet képes óvni

Az újdonság a megváltozott piaci igényekhez igazodva a nagyobb kijelzővel ellátott mobilok (valamint táblagépek) védelmét szolgálja majd. A hatodik generációs Gorilla üveget elsőként valószínűleg az ősszel esedékes iPhone készülékek kapják meg, ami annyira nem meglepő, hiszen az Apple tavaly óta befektetőként is kapcsolatban áll a gyártóval.

Bár a Corning egyelőre csak keveset árult el az újdonságról annyi biztos, hogy a konstrukció vadonatúj gyártási folyamat eredménye. Az üveglap szerkezetileg sűrűbb az elődjénél, ráadásként mechanikai és kémiai edzésnek is alávetik az alapanyagot. A gyártó nagyon büszke arra, hogy az extrém teszteken jó eredmények születtek, bár úgyis a gyakorlati tapasztalatok fogják bizonyítani a technológia időtállóságát.

Az újdonság a hírek szerint már a kiemelt partnereknél van, így hamarosan megjelenhetnek a tetőtől-talpig next-gen Gorilla üvegbe csomagolt modellek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?