Az ajánlat tárgya a kicsit mókás elnevezésű Xiaomi Pocophone F1 telefon, amely várhatóan az öreg kontinens legolcsóbb Snapdragon 845 alapú készüléke lesz.

A pénztárcák legjobb haverja

Kína és India után Európában is egyre komolyabb sikereket könyvelhet el a Xiaomi, ami többek között a hardveresen és szoftveresen is korrekt készülékeknek, valamint a remek árképzésnek köszönhető. A kínai gyártó ügyesen találta meg a konkurencia által meghagyott piaci rést, amit rendkívül jó érzékkel ki is használtak, s a gépezet korántsem áll le.

Az egyelőre megerősítetlen hírek szerint a Xiaomi Pocophone F1 kódnév alatt futó újdonságot 5,99 hüvelykes (2160 x 1080 képpont felbontású) IPS LCD kijelzővel szerelik, amely 19:9 képaránnyal rendelkezik. A burkolat alá Snapdragon 845 lapkát bújtatnak, ami mellett Adreno 630 GPU teljesít majd szolgálatot. A készülék két hátsó (egyelőre ismeretlen felbontású érzékelőket dolgoztató) kamerát kap. A telefon két változatban (4/64 GB – 6/128 GB) kerül forgalomba, mindkét verzió bővíthető lesz és Android Oreo alapokon nyugvó MIUI9 rendszert futtat majd.

Mindezt 420 eurós áron kívánja piacra dobni a gyártó, tehát amennyiben ez az információ helytálló a konkurens gyártók felköthetik a bugyogót.