A Sony IMX586 típusjelzésű CMOS képérzékelő a hírek szerint szeptemberben mutatkozhat be. Az új technológia a mobiltelefonok képalkotó szolgáltatásait emelheti az eddiginél magasabb szintre.

Éjszaka is éles képeket készít

Bár a képpontok megemelt száma önmagában nem eredményez azonnali javulást, hiszen a gyenge fényviszonyok általában kifognak a nagyobb felbontással bíró kamerákon. A japánok szerint ebben az esetben ettől nem kell tartani, ugyanis gyengén megvilágított környezetben a szenzor négy szomszédos pixel egyesítésével javít az érzékenységen. Ugyan az így elkészített felvételek csak 12 megapixel felbontással rendelkeznek a képek minőségére, biztosan nem lehet majd panasz.

Ősz elején mindenre fény derül

A gyártó a hírek szerint a szenzorban dolgozó jelfeldolgozó elektronikát sem hagyta érintetlen, ráadásként szoftveresen is alaposan megtámogatják az újdonságot, hogy kiaknázható legyen annak tudása. Az ígéretek szerint villámgyors működés várható, mindez nagy dinamikatartomány mellett.

A modul az elvárásoknak megfelelően 4K (90 fps) és FullHD (240 fps) felbontású mozgóképek készítésére is lehetőséget biztosít. További bravúr, hogy tükörreflexes fényképezőkre jellemző minőséget, egy mindössze 8 mm-es szenzorból sikerült kicsikarni.

A Sony IMX568 szenzorral szerelt készülékek leghamarabb szeptemberben kerülhetnek a boltokba, elsőként nagy valószínűséggel a japánok topkategóriás újdonságai kaphatnak az újdonságból.