A Pirelli P Zero Sound vezeték nélküli hangszóró az olasz gyártó P Zero elnevezésű abroncsának mintájára készült és 2400 eurót kérnek érte.

 

Megszállott rajongók játékszere

A hangsugárzók a Modena városában tevékenykedő iXOOST készítette, amely a motorsport ihlette hangrendszerek gyártásáról ismert. A replika értékét kicsit csökkenteni látszik, hogy nem a versenyeken használt szetteket, hanem a szélcsatornás teszteken használt változatot vették alapul, de a kilenc különböző színben elérhető hangkeltők így is pofás darabok.

A hangszórók 12, 9 hüvelyk átmérővel rendelkeznek, s mintegy 9, 5 kilogrammot nyomnak. A burkolat alatt, egy 25 mm-es selyem dóm magassugárzó, valamint egy 100 mm-es mélyközép meghajtó kapott helyet, amiket egy 100W teljesítményt biztosító erősítő dolgoztat. A készülék aptX Bluetooth 4.1 technológia segítségével társíthatóm a forrásokhoz, így telefonon tárolt gyűjtemények vagy rádió adások megszólaltatására egyaránt használható.

A vállalatnak egyébként nem ez volt az első ilyen kezdeményezése, ugyanis három évvel ezelőtt kipufogó mintájú iPod dokkolókat készítettek, amik a Musee d’Art et d’Industrie in Saint Etienne tematikus kiállításán tekinthetők meg.

[Total_Soft_Poll id=”2″]