A Lenovo újdonsága válasz az Amazon Echo Show hangszóróra, amely elsőként kínált videós szolgáltatásokat is a piacon. A hongkongi vállalat a Google segítségével hozta össze a saját változatát.

Hey… Google…

Egyre népszerűbbek az intelligens szolgáltatásokat kínáló hangszórók, virtuális asszisztensek születnek, minden gyártó valami extrával igyekszik a felhasználók kedvében járni. A bírálók szerint az okoshangszórók nem elég interaktívak, így a gyártóknak nem maradt más választásuk, mint újabb kunsztokat „tanítani” az eszközöknek.

Lehet, egy kicsivel több?

A Lenovo Smart Display koncepciója egyszerűnek tűnik, hiszen a készülék alapvetően nem más, mint egy Google Home hangszóró, amire képernyőt aggattak. Persze, ahogy az lenni szokott az ördög ezúttal is a részletekben bújócskázik. Az eszköz motorja a Google digitális asszisztense, amely képes értelmezni a szóbeli utasításokat, teljesíteni azokat vagy szóban tájékoztatást adni.

A rendszer másik fontos eleme a 8 / 10 hüvelykes érintőkijelző, amely erősebb fényben is jól látható. A készülék alapvetően vízszintes tájolású, de igény szerint függőleges helyzetben is használható, bár egyes visszajelzések szerint ezt az Android Things operációs rendszer, nem mindig kezeli megfelelően. A panelbe természetesen kamera (kapcsolóval letiltható) is került, így az eszköz más intelligens megoldásokkal összekötve pl. bébicsőszként is használható. A készülék mindkét változatát 10 W teljesítményű hangszóróval szerelték, ami a felhasználási területet figyelembe véve éppen elegendő hangerőt biztosít.

A Lenovo Smart Display 8 hüvelykes változata 200 dollárba kerül, míg a 10 hüvelykes eszközért 250 dollárt kér a gyártó.