A Q30 elnevezésű elektromos csónak, közel egy évtizednyi álmodozás és tervezés eredménye. Janne Kjellman tizenkét éve fogott neki a csendes propulziós rendszer fejlesztésének, amely végül az Oceanvolt motor megszületéséhez vezetett.

Csendes és kényelmes

A Q30 teljes egészében elektromos hajtásra épül, ezért egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot, nem terheli a vízi élővilágot. A hajótest hidrodinamikai szempontból tökéletesen optimalizált, minden a hajósok és utasok kényelmének van alárendelve. A vezérlést és a navigációt érintőképernyővel szerelt all-in-one rendszer segíti, minden funkció ezen keresztül érhető el. A csónakot, egy Oceanvolt AXC20 motor mozgatja, amit egy 30 kWh kapacitású akkumulátor lát el energiával; a teljes sebesség tizenöt csomó.

A fedélzet alatt visszafogott esztétikával rendelkező, ám tágas kabin húzódik, ami két embernek biztosít átmeneti szállást. Aki jobban érzi magát a szabad ég alatt, annak a jármű hátuljában, egy többfunkciós pihenőhely áll rendelkezésére. A Q30 prototípusa tavaly mutatkozott be, azóta minden készen áll a sorozatgyártásra.