Az Oppo Find X telefont a kíméletlen bánásmódról híres Zack Nelson vette kezelésbe, aki az általa üzemeltetett Youtube-csatornán (JerryRigEverything) közreadott videóban mutatott rá a konstrukció gyengéire.

Nem túl hízelgő az eredmény

Az úriember tortúra-tesztjei rövid idő alatt komoly nézettséget hoztak, számtalan készülék megfordult kezei között. Az Oppo innovatív, előugró kamerával rendelkező modellje első pillantásra, jól megépített és szemrevaló darab, azonban (ahogy a videóból részletesen kiderül) a durva bánásmódot nehezen viseli. A készülék egyik gyenge pontja éppen a szenzorokat rejtő, motorikusan mozgatott kamerasziget, amely szemmel láthatóan izeg-mozog a helyén, ami nem túl biztató.

A készülék kijelzője és üveg hátlapja alapvetően az ipari előírásoknak megfelelő mértékben tűrte a kínzást, azonban a hajlítópróbán hatalmasat bukott. A telefon viszonylag kis erőhatásra meghajlik, ami szinte rögtön az érzékeny felületek törését eredményezi. Az AMOLED kijelző villámgyorsan megadta magát, mindez intő jel azok számára, akik valami kifürkészhetetlen okból a farzsebben hordják a telefonjukat.

Meglepő módon a problémásnak tűnő kamerasziget húzta legtovább, ugyanakkor arra is fény derült, hogy az alumíniumból épített kereten felül, semmilyen erősítés nem került a burkolat alá.