A Sony AF9 és ZF9 típusjelzésű tévék méltán viselik a megkülönböztető címkét, ugyanis mindkét készülék egyedi technológiai megoldásokat használ és rendkívüli képminőséget kínál.

Minden, ami a tökéletes szórakozáshoz kell

A SONY AF9 OLED tévé a jelenleg csúcsot birtokló A1 helyére kerül a vállalat kínálatában, míg a ZF9 LED / LCD készüléket a ZD9 fölé pozicionálta a gyártó. A készülékek közös jellemzője, hogy mindkettőben a japánok vadonatúj X1 Ultimate processzora dolgozik, amely képes felismerni és elemezni a képernyőn megjelenített tartalmakat.

A pontos és részletekben gazdag képalkotást az objektum alapú Super Resolution technológia segíti, de mérnökök a HD Remaster elnevezésű eljáráson is javítottak, amely ezentúl minden textúrát egyenként korrigál. A dinamikus tartomány javításában van szerepe a Pixel Contrast Booster eljárásnak, amely hozzáadott részletekkel igazítja ki az aktuális tartalmakat.

Az AF9 megkapta a gyártó Acoustic Surface Audio+ nevezetű megoldását; a panel vibrációját kihasználó hangrendszer második generációja extra mélynyomóval bővült, így 3.2 kiosztásban működhet. A középső hangszóró centersugárzóként is használható a megfelelő házimozi rendszerben.

A ZF9 LCD televízióban található X-Wide Angle technológia csökkenti a színeltolódást, így a panel a néző elhelyezkedési pozíciójától függetlenül, pontos és élethű képet kínál, míg az elmosódást az X-Motion Clarity technológia hivatott csökkenteni. Mindkét készülék Android TV rendszert futtat; a hangalapú keresés funkció jelentősen megkönnyíti a tartalmak keresését, míg a Chromecast integráció további kényelmi szolgáltatásokat biztosít.

A tévék a Netflix közreműködésével fejlesztett üzemmódot is kaptak, ami szavatolja, hogy a szolgáltató által biztosított tartalmak a lehető legjobb minőségben jelennek meg. Az AF9 OLED készülék 55 és 65 hüvelykes méretekben, míg az ZF9 LED / LCD tévé 65 és 75 hüvelykes változatban kerül forgalomba. A készülékek ára egyelőre nem ismert.