A Turing Robotic nem ismeretlen a nagyközönség előtt, ugyanis a vállalat pár éve saját fejlesztésű, end-to-end titkosítást használó, egyedi fémötvözetből épített okostelefon fejlesztését jelentette be, aminek gyártását már képtelenek voltak finanszírozni.

Merjünk nagyot álmodni

A vállalat Turing Space Industries néven kezdett újfent fejlesztésbe, mostanában a „hubblephone” kódnéven emlegetett készüléken dolgoznak. A futurisztikus külsővel megáldott okostelefon, egy 5G kommunikációs eszköz, ami mindjárt három, egymástól független AMOLED kijelzővel rendelkezik.

A készülék, egy 15x optikai zoommal ellátott, 60 megapixeles elsődleges kamerát kapott, ami mellett három (!) 12 megapixeles szenzorokat dolgoztató dupla kamera-rendszer is megtalálható. Az egyik szenzor-páros a kihajtható-forgatható képernyőn kapott helyet.

Mókusvakítás vagy működőképes koncepció?

A hubblephone tartalmaz, egy mesterséges intelligenciát használó üzenetküldő alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 3D-s animált üzeneteket küldhessenek a címzett közvetlen fizikai környezetébe.

Az AfR Messenger lehetővé teszi a különböző objektumok, három dimenziós beolvasását, amit aztán a Hubble MI alakít át vizuálisan vonzó 3D AfR matricákká. A vállalat ezen felül érzelmi megnyilvánulásokra képes mesterséges-intelligencia chipet is tervez, amely szerintük a következő generációs mobil játékélmény alapja lehet.

A készülék fejlesztése a gyártó szerint jól halad, minden szabadalmat bejegyeztek és az összes műszaki paramétert jóváhagyták. Utóbbi csupán azért furcsa, mert a készülékbe szánt processzor (Snapdragon 855) még nem is létezik. A csapat ennek ellenére két év múlva a működőképes változat bemutatójára készül, amit persze sokan kétségesnek tartanak, mert még prototípus sem létezik az eszközből.