A Hydrus VR kamera jól érzi magát a mélyben

A Hydrus VR kamera legnagyobb dobása, hogy mélytengeri körülmények között is tökéletesen tiszta, 360 fokos 8K videók rögzítésére képes.


Soha nem látott képek a mélyből

A kamerát a Marine Imaging Technologies mérnökei azért fejlesztették, hogy az óceán sötétebb részeiről is készülhessenek nagy felbontású, részletes felvételek. A készülék akár háromszáz méter mélyen, minimális (0,004 lux) fényerősség mellett is jól használható.

A Sony szenzorokat dolgoztató kamera, remekül kihasználja az érzékelők rendkívüli érzékenységét, amik segítségével ISO 409,600 szabványnak megfelelő képek lőhetők. A végeredmény a szakemberek szerint ugyan zajos, de a kamera még így is remekül használható pl. a barlangokban rejtőző halak megfigyeléséhez.

https://youtu.be/b9e3oljEk4A

A rendszer az autonóm vagy közvetlen irányítású tengeralattjárókkal filmezők számára is hasznos lehet, hiszen ezek a járművek olyan helyekre is eljuttathatók, ahova a búvárok nem merészkednek be. A kamerába szerelt akkumulátor önmagában két órás üzemidőt biztosít, de pl. vezérlőmodulra kötve ez nyolc órára módosítható. A Hydrus VR ára egyelőre nem ismert, de a hírek szerint komoly érdeklődés van az újdonság iránt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?