Az Awake Ravik elektromos szörfdeszka az extrém sportok kedvelőit vette célba, ugyanis az elektromos hajtású deszka szélcsendes időben is jól használható és oktatási célokra is megfelelő.

Szörfösök álma

A nagy teljesítményű elektromos deszkát Daniel Aronsson, az Awake Boards alapítója és vezérigazgatója mutatta be aki elmondta, hogy a tervezés és fejlesztés során a teljesítmény, sebesség és irányíthatóság voltak a legfontosabb kritériumok.

A kompozitból épített deszka sebességét, egy vezeték nélküli fojtószelep szabályozza, ami a saját fejlesztésű Awake Direct motorhoz csatlakozik. A deszkával az időjárási viszonyoktól függetlenül harminc csomós sebesség is elérhető, s a fejlesztők szerint a sporteszköz kifejezetten agilis.

A teljesítménytől eltekintve a deszka használata könnyen elsajátítható, irányítás tekintetében nem különbözik a hagyományos eszközöktől. A beépített akkumulátor töltése kb. másfél órát vesz igénybe, ami hozzávetőleg negyven perces szórakozást szavatol. Az újdonság 24.600 dollárba kerül, tehát a standard szörfdeszkákkal összevetve nem olcsó mulatság, cserébe azonban bármilyen nagyobb vízfelületen garantáltan használható.