Egyelőre pont került az Alex Jones-sztori végére

Alex Jones neve talán kevésbé ismert a nagy vízen innen, de aki kedveli a nem ritkán hajmeresztő összeesküvés-elméleteket az biztosan beleszaladt már az általa üzemeltetett InfoWars csatornába.


Közel húsz év munkája ugrott

Az említett úriember rádiós műsorvezető és dokumentumfilmes, aki arról ismert, hogy különböző csatornákon propagálja kevésbé szalonképes módon a véleményét, amivel több alkalommal is megsértette a közösségi irányelveket. A Facebook egy hónappal ezelőtt ki is osztott neki, egy harminc napos felfüggesztést, azonban ez nem volt elég, így aztán Zuckerberg csapata kinyitotta a pofonos ládát, s más szolgáltatókkal karöltve megsorozta emberünket.

A Facebook, Youtube, Apple és Spotify egy emberként taposott oda, ahol legjobban fáj. A Facebook törölte az InfoWars oldalt; az Apple több száz podcasttől szabadult meg; a Spotify törölte a The Alex Jones Show összes hanganyagát, míg a Youtube felfüggesztette az említett csatorna működését. A szolgáltatók egyöntetű véleménye, hogy a férfi több alkalommal kimerítette az uszítás, közösség elleni izgatás és gyűlöletbeszéd fogalmát, amelyek mindegyikük tiltólistáján előkelő helyet foglal el.

Alex Jones persze erősen rácsodálkozott a történtekre, majd egy Twitter bejegyzésben kürtölte világgá, hogy a szolgáltatók egyszerűen félnek az egyenes beszédtől és ezért cenzúrázták a tevékenységét. A játéknak vélhetően korántsem ez a vége, ezért kíváncsian várjuk a következő lépést.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?