A Spyra One, egy tölthető akkumulátorról üzemelő vízipuska, ami a Kickstarter feneketlen gyomrából bukkant fel, s amely első pillantásra a birodalmi rohamosztagosok sugárvetőjére emlékeztet.

„Nyár van… alig fürdőruhában”

Gyerekkorunk legszebb nyarát idézheti meg a Spyra One mordály, egy olyan időszakot amikor a különböző méretű vízipisztolyokkal üldöztük egymást önfeledten a derékig érő vízben. A vízsugarat fröcskölő alkalmatosságok az elmúlt évtizedek alatt nem sokat változtak… egészen mostanáig.

A német fejlesztők ugyanis nem elégedtek meg a klasszikus eszközökkel, azok működési mechanizmusával és hatékonyságával. A kompresszorral felszerelt vízipuska, nyolc méteres távolságra képes eljuttatni az aprócska vízlabdacsokat, ugyanis az eszköz nem vízsugarat bocsát ki, hanem precízen kiporciózott „golyókat”.

Egy töltéssel hozzávetőleg huszonöt lövést lehet leadni, amit ráadásul egy beépített számláló tart nyilván, így a játék hevében mindig tudható, mikor van szükség utánpótlásra. A nyomás alatt lévő tartály feltöltéséhez, elég a puska csövét a vízbe lógatni, így el lehet felejteni a kézi pumpálást.

Az eszközt természetesen úgy alakították ki, hogy senkinek ne okozhasson sérülést. A beépített telepet USB-C interfészen keresztül lehet tölteni; a fejlesztők szerint, egyetlen etetéssel negyven-ötven alkalommal képes a mordály megtölteni magát. A játékszer úgy tűnik betalált a gyermeklelkű közönségnél, mert eddig nagyjából kétezer darabot rendeltek elő az érdeklődők. A Spyra One jelenleg 115 euró ellenében szerezhető be a megrendelések teljesítését, már elkezdte a gyártó.