A MIO Cyclo210 hasznos kis jószág, ami alapvető szolgáltatások tekintetében, nem nagyon különbözik a piacon beszerezhető eszközöktől. Az idő, megtett távolság, sebesség mérése, útvonaltervezés és navigáció mellett azonban, egy szórakoztatónak tűnő extrát is kínál.

Ha kell egy kis változatosság

A 3,5 hüvelykes érintő kijelzővel szerelt, ARM Cortex-A7 processzort dolgoztató készülék, egy modern kerékpáros számítógép. A kifejezetten kompakt méretű eszköz, kényelmesen és gyorsan felszerelhető bármilyen bicikli kormányára. A beépített akkumulátor tíz órás üzemidőt biztosít, ami pl. városi körülmények között több napos használatra elég, egyetlen töltéssel. A készülék természetesen vízálló, így rossz időjárási körülmények között is nyugodtan bevethető.

A Cyclo210 (245 USD) többek között nyomon követi a megtett távolságot és sebességet; az aktuális információkat pedig az erősebb fényben is jól látható kijelzőn jeleníti meg. A kezelőfelület barátságos és könnyen tanulható, ráadásként rugalmasan beállítható az egyéni igények szerint. A szolgáltatások között turn-by-turn navigáció és részletes útvonaltervezés is megtalálható; a frissíthető szoftver jól kiismeri magát az európai útvonalak között.

Ennél sokkal érdekesebb a „Surprise Me” funkció, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a célállomás megadását, ami alapján a számítógép készít véletlenszerű útvonaltervet. A lehetőség persze rugalmasan paraméterezhető, így megadható az utazásra szánt idő vagy a megtenni kívánt a távolság. A komputer az adatok alapján, minden alkalommal random tervet készít, ezzel is színesítve kicsit az utazást.