A LYD akkumulátorral felszerelt nagyobbacska palack, amely egyedi megoldás segítségével tartja hidegen, illetve melegen a beletöltött folyadékot. A flaska érdekessége, hogy csak akkor nyílik ki, ha érzékeli az emberi ajkak érintését.

Télen-nyáron hasznos kiegészítő

A LYD tehát, egy méretes inkább termoszra hajazó palack, amely beépített akkumulátorral és hermetikusan záródó fedéllel rendelkezik. A két méretben gyártott palack a beépített telep kivételével, teljes egészében újrahasznosított anyagból van. A dupla falú, vákuum szigetelt tároló könnyű, ugyanakkor erősebb a hagyományos termoszoknál, nem jelent extra terhet kirándulás, kempingezés vagy városnézés során.

A palackot egyedi szeleppel ellátott kupak zárja. A fedelet egy algoritmus vezérli, így a tartályból csak akkor önthető ki a hideg-meleg ital, ha a szánkhoz emeljük vagy megnyomjuk az érzékelőt. A gyártó szerint ez a megoldás megakadályozza a véletlen kiöntést, ráadásul így a palack hatásfoka is lényegesen jobb. Az akkumulátor négy óra alatt tölthető fel teljesen, ezzel kettő-négy hét üzemidő nyerhető.

A LYD kézzel és mosogatógépben is tisztítható, s a masszív burkolatnak köszönhetően nem is kell óvatoskodni vele. Ha valaki sürgető vágyat érez, egy LYD palack beszerzésére a gyártó weboldalán 69 dollár ellenében megrendelheti.