A Logitech újdonsága kicsit furán néz ki, de egy kifejezetten igényes eszközről van szó, amely különleges ergonómiával rendelkezik, miközben a fejlett szolgáltatásokról sem feledkezik meg.

Kényelemből ötös

A Logitech MX Vertical úgy lett megalkotva, hogy csökkentse az izomterhelést, enyhítse a csuklóra nehezedő nyomást, illetve javítsa a tartást. Aki dolgozott már hagyományos egérrel több órát egyhuzamban, tapasztalhatta annak következményeit. Sajgó ízületek, zsibbadt ujjvégek és növekvő fájdalomérzet a jutalma a kevésbé komfortos kialakításnak.

A fejlesztés és tesztelés szakemberek bevonásával történt. Az MX Vertical kézfogásra emlékeztető tartást biztosít, ami a gyártó szerint tíz százalékkal csökkenti az izomfájdalmat. A csuklóra nehezedő nyomás enyhítésére az egeret ötvenhét fokos szögben megdöntötték, így a hüvelykujj kényelmes támaszt talál. A kurzorsebesség szoftveresen állítható és kapcsolóval szabályozható. Az egeret úgy alakították ki, hogy több kézformához és mérethez passzoljon.

Az újdonság igény szerint három eszközhöz is társítható, amelyek között egyetlen gombnyomással lehet váltani. A Logitech Flow technológia egyszerűvé teszi a szövegek, képek és fájlok megosztását a gépek között; az egyik eszközről kimásolt tartalom, kényelmesen beilleszthető a másik gépen. A szolgáltatás használatával számos munkafolyamat egyszerűsíthető. Az MX Vertical három kapcsolódási lehetőséget kínál; társítható a mellékelt USB-töltőzsinórral, használható a Logitech Unifying vevőegység vagy Bluetooth technológia.