A HMD Global irányítása alatt tevékenykedő Nokia, egyelőre vegyes képet mutat. Amíg a közép-felső kategóriába pozicionált termékekkel, sikerült a márka régi fényéből villantani valamit, addig belépő szinten nem nagyon tudnak értékelhető készüléket az asztalra pakolni.

Egyelőre csak a találgatás megy

A Nokia persze keményen dolgozik azon, hogy az egykori dicsőség legalább egy részét, újra magáénak tudhassa. Legutóbbi Twitter bejegyzésük szerint, egy olyan készülék bemutatója várható, amire egyszerűen az „egyik legjobban várt telefonként” hivatkoznak. A titokzatos készülék minden jel szerint a Nokia 9 lesz, amivel a vállalat a Samsung Galaxy S9 és iPhone X telefonokkal szeretne konkurálni.

Az újdonság a hírek szerint OLED kijelzővel rendelkezik, míg a burkolat alá Snapdragon 845 lapka kerül. Egyes pletykák szerint kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasót is kapunk, ez azonban a szakértők szerint egyelőre túlzó elvárás a rajongók részéről. Sokkal valószínűbb, hogy a vállalat inkább a képalkotásra helyezi a hangsúlyt és dupla, vagy tripla szenzort dolgoztató rendszert pakol az eszközbe. Ezt a feltételezést látszik alátámasztani a Nokia és Zeiss partneri viszonya, ráadásul egy csúcsmodelltől el is várható, hogy fotós és videós téren kiemelkedően teljesítsen.