Dupla dinamitot robbantott a Nikon

A Nikon két teljes képes, tükör nélküli fényképezőgéppel jelentkezett és bemutatta az új Z-bajonettes rendszerét, amit a nagyobb optikai teljesítmény iránti igény keltett életre.


Új korszak, több lehetőség

A japán gyártó Z-bajonettes rendszere új (nagyobb átmérőjű bajonettel rendelkező) tükör nélküli fényképezőgépekből, valamint kompatibilis NIKKOR Z objektívekből és tartozékokból áll. A rendszer nagy teljesítményű objektívek széles választékát biztosítja, tovább növelve ezzel a tükör nélküli fényképezőgépek használati értékét.

A japánok két modellt jelentettek be. A Z6 fényképező kisebb (24,5 millió képpont) felbontással rendelkezik, de gyorsabb, míg a Z7 nagyobb (45,7 millió képpont) felbontást kínál. Mindkét készülék hátsó megvilágítású, teljes képméretű, Nikon FX formátumú CMOS-érzékelőt kapott, amely AF funkcióval és EXPEED 6 típusú képfeldolgozó szisztémával rendelkezik. Mindkét váz kompakt, minden a könnyű kezelhetőségnek van alárendelve; a gépek felső részén elhelyezett kijelző a beállításokat könnyíti meg. A fényképezőkbe először került beépített rázkódást csillapító funkció, ami öt tengely mentén korrigálja a bemozdulásokat.

Az optikai keresőt mindkét gép esetében elektronikus változatra cserélték, amely hozzávetőleg 100%-os képfedéssel, 0,8x nagyítással, valamint megközelítőleg 37 fokos átlós látószöggel rendelkezik. Az OLED panel az optikai keresőkhöz hasonlóan kényelmes és tiszta képet biztosít, mindezt egészen alacsony torzítás mellett. A kereső segítségével a felhasználók gyorsan áttekinthetik és módosíthatják a különböző beállításokat.

Az újdonságok 4K UHD videók és FullHD mozgóképek rögzítésére is alkalmasak. Mindkét üzemmódban alkalmazható aktív D-Lighting, elektronikus rázkódáscsökkentés és kiemelés. A készülékek mikrofon és fejhallgató csatlakozóval rendelkeznek, s a hosszabb üzemidő érdekében, akkumulátort rejtő markolattal is felszerelhetők. Az adatok XQD kártyára menthetők, amiből mindössze egyet fogadnak el a masinák. A Nikon Z7 forgalmazása szeptemberben kezdődik, míg a Nikon Z6 október környékén kerül a boltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?