A Sony bemutatta a prémium 1000X fejhallgató termékcsalád legújabb tagját. Az új modell komfortosabb és könnyebb az elődjénél, ugyanakkor megörökölte annak legjobb funkcióit, amelyek mellé fejlesztett zajszűrő rendszer is jár.

Új generációs zajcsillapítás

A WH-1000XM3 típusjelzésű fejhallgató a korábbi modellből ismerős, kulcsfontosságú technológiák mellett, átdolgozott zajcsökkentő eljárással igyekszik fokozni a felhasználók kényelmét. Az új HD QN1 zajszűrő processzor a gyártó állítása szerint, négyszer hatékonyabban szűri ki és szigeteli el a környezeti zajokat.

A fejhallgató 40 mm-es, egyedi felépítésű meghajtókat dolgoztat, amik a nagy felbontású hangok mellett az erőteljes ütemek megszólaltatására is képesek. A fejhallgató számos frekvenciasáv pontos visszaadására képes, egészen a 40 kHz-es felső határig. Az új processzor a zajszűrés mértékének vezérlése mellett a 32 bites audio jelfeldolgozónak és DAC erősítő funkciónak köszönhetően lenyűgöző hangminőséget biztosít.

https://www.youtube.com/watch?v=qD-Yud_d1M8

Minden funkció kézre esik

A fejhallgatót a Headphone Connect alkalmazás segítségével lehet testre szabni. Az alkalmazás számos kényelmi funkciót kínál, akkor is lehetővé teszi a zajszűrő üzemmód használatát, ha nincs csatlakoztatott eszköz. A szolgáltatás zajosabb környezetben tehet jó szolgálatot. A különböző funkciók a készülék házának simításával hívhatók elő; a felhasználónak elég a kézfejét elhúzni a jobb és bal oldalon elhelyezett érzékelők előtt.

A maximális komfortot a puha fülpárnák és vastag fejpánt biztosítják; a csökkentett tömeg és az optimalizált szorítóerő miatt a füles hosszabb távon sem kényelmetlen. Az újdonság a több mikrofonból álló rendszernek köszönhetően, kiválóan alkalmas hanghívások lebonyolítására. A beépített akkumulátor harminc órás készenléti üzemidőt biztosít, de az USB-C csatlakozáson keresztül etethető eszköz a gyorstöltést is támogatja.

A WH-1000XM3 zajszűrővel ellátott fejhallgató forgalmazása szeptember elején kezdődik, sajnos az árról egyelőre nincsenek információk.