A SHARP igyekszik felvenni a lépést a nagyokkal

A Sharp bemutatta a második generációs 8K UHD készülékeit, amelyek új paneleket, valamint a vállalat legújabb képfeldolgozó processzorát kapták meg.


A következő dobás

Bár a Sharp volt az első, aki 8K felbontással rendelkező tévét dobott piacra, egyre inkább úgy tetszik, hogy a vállalat nehezen tud lépést tartani az egyre erősödő konkurenciával. Ugyan a 8K tévék piaca egyelőre kicsiny, elemzők szerint ez a tendencia néhány éven belül változik így nem meglepő, hogy Berlinben több 8K megjelenítőről is lekerült a lepel. A japánok nincsenek könnyű helyzetben, hiszen az LG 8K OLED tévéje mellett a Samsung is villantott egy nagyobbat, ráadásként több kisebb gyártó is magával hozta a saját megoldását.

A SHARP Aquos 8K UHD tévék a gyártó újonnan fejlesztett képfeldolgozó processzorát dolgoztatják, amely az elődnél kétszer nagyobb számítási sebességre képes. A processzor képes a gyengébb minőségű (2K FHD és 4K UHD) tartalmakat 8K felbontás (7680 x 4320) közelébe tornázni, alkalmanként akár 100/120 Hz-es frissítési sebesség mellett.

A gyártó új algoritmusa képes pontosan meghatározni a képpontok számát, majd felmásolni azokat a 8K modellek extra finom pixelrácsára. A képfeldolgozó nagy mennyiségű adatot tud valós időben kezelni, ami gyorsabb adatfeldolgozást tesz lehetővé. A sorozat legnagyobb modelljét (Aquos 8T C80AX1) a gyártó legújabb UV2A II LCD paneljével szerelték, így a készülék a ragyogó színek és élethű képek megjelenítésére képes.

Az újdonságok európai premierje várhatóan jövő év első negyedévében lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?