A Nubia Alpha a berlini expó, egyik legérdekesebb prototípusa volt. Az Android alapokra építkező telefonba rugalmas OLED panelt került, így óraként viselhető.

Állítólag működik a koncepció

Bár a Nubia Alpha ránézésre még fejlesztési fázisban van a gyártó állítása szerint, év végére készen állnak az ázsiai és globális forgalmazásra. A hosszúkás OLED kijelzőt a műanyag házba és a fém szíjba építették. A kijelzőtől jobbra, egy kamera lencséje vigyorog, míg a töltőcsatlakozó és a multifunkciós gomb a készülékház két élére került.

A készülék egyelőre csak, néhány alapvető funkciót bemutató demó futtatására alkalmas, de a fejlesztők szerint a rendszer működik és rugalmasan alakítható. Sajnos a felbontás és teljesítmény tekintetében, egyelőre semmi konkrétum nem látott napvilágot.

Bár az ötlet érdekes, nehéz szó nélkül hagyni, néhány apróságot. Először a burkolat alá költöztetett 500 mAh kapacitású akkumulátor üzemideje meglehetősen karcsúnak ígérkezik, másodszor az elnyújtott kijelzőn megjelenített tartalmak olvasgatása vagy nézegetése sem tűnik kényelmesnek.

A rugalmas OLED kijelzők egyébként régóta foglalkoztatják a gyártókat. A Samsung például közel hat éve kísérletezik a technológiával, aminek eredménye a legújabb hírek szerint a novemberi fejlesztői konferencián lesz látható. A dél-koreai vállalat mellett a Lenovo, LG és újabban a Huawei is dolgozik a saját megoldásán, ugyanakkor a kihívás nagyságát jól szemlélteti, hogy a Microsoft leállította ez irányú kutatásait.