Megnézzük a szóba jöhető opciókat, és megpróbáljuk a legjobb megoldást megtalálni. Ne is kerüljön sokba, de értékelhető legyen a képminősége, a hangja!

50 000 forint a tévés iparágban sajna elég kevés pénznek számít, de ettől függetlenül nyilván sokan vannak, akik csak nagyjából ennyit tudnak vagy akarnak szánni egy televízió megvásárlására. Nekik próbálunk segíteni azzal, hogy ennyi pénzért mi lehet a legjobb választás. Összeszedtük a szóba jöhető termékeket, lehetőségeket, márkákat, és végén 1-2 konkrét modellt is ajánlunk!

Méret

Ennyi pénzért maximum 32 hüvelykes, azaz 82 centiméteres képátlójú készüléket lehet vásárolni.

Okostévé

50 000 forint környékén okostévét nem nagyon fogunk kapni. De ha esetleg lenne is ilyen, abban sem lesz sok köszönet. Az alacsony árba az értékelhető hardver már biztos nem fog beleférni, szóval a netezés, YouTube-ozás egy nyomorúság lesz. Szóval ezt az okostévés dolgot nem kell erőltetni! Viszont az nem árt, ha van a tévében beépített médialejátszó szoftver. Ilyenkor ugyanis elég csak az USB porton keresztül rádugni egy pendrive-ot vagy merevlemezt, és máris lehet nézni az azon található filmeket, képeket.

Hangrendszer

A legjobb esetben is 2 darab 10 wattos hangszóró kerülhet egy ilyen televízióba. Teljesen felesleges hangprojektoros, beépített mélysugárzós modellekre vadászni. Nem lesznek.

Felbontás

Leggyakoribb a HD Ready (1366 x 768 vagy 1280 x 720 képpont felbontás), de ma már van néhány Full HD (1920 x 1080 képpont) darab is. Viszont ilyen kicsi képátlónál nincs sok jelentősége a nagyobb felbontásnak, ilyen méretben a HD Ready is megteszi. Az fontosabb a pixelek számánál, hogy a színek szebbek legyenek, a betekintési szög jobb, ne remegjenek a mozgó objektumok.

Dizájn

Aki azt hiszi, hogy ennyi pénzért valami überdizájnos villantós tévét fog kapni, az csalódni fog. Ezen a szinten az egyen formavilág uralkodik, gyakorlatilag az összes modell, gyártótól függetlenül tök ugyanúgy néz ki. Azért persze akad egy-két kivétel.

Márkák

Csak “nagy”, azaz első vagy másodvonalbeli márkában érdemes gondolkodni. Azaz: LG, Samsung, Philips, Sharp, Sony, Panasonic vagy Hisense jöhet szóba tv vásárlás során, legalábbis ha, valakinek fontos az értékelhető képminőség. A többi mind kuka! A Horizon, GoGen, Skymaster, Engel, Gaba, Vortex stb. mind gyakorlatilag ugyanaz a vacak tévé más matricával. Mindegyikbe ugyanazokat a régi, elavult, alacsony felbontású, rossz betekintési szöget kínáló paneleket építik, amelyeknél színek csúnyák, az emberek olyan rákvörösek, mintha megfőzték volna őket, vagy olyan zöldessárgák, mintha zombik lennének. A mozgásmegjelenítés jellemzően tragikus, az akadozás, szaggatás gyakori vendég.

Gyakorlatilag ugyanezt lehet elmondani azokról a becsapós modellekről, amelyeknél a márkanév ismert, és ez arra utal, hogy az adott tévé egy komoly, nagy múltú tartozik. Csakhogy ezeknél a trükk az, hogy a tévés névhasználati jogot eladták bagóért valami cégnek, hogy használja azt a béna televízióinál. Aki JVC, Navon, Orion, Hyundai vagy Hitachi tévét vesz, az számoljon azzal, hogy, legalábbis Magyarországon, márkásnak tűnő gagyit fog kapni.

Ebben az alacsony kategóriában ugyanez igaz az olyan márkákra is, mint a Thomson, a Sencor vagy a Toshiba, akiknek vannak a drágább modellek között normális termékeik is. De itt ezek is felejtősek.

TV vásárlás: Az ideális tévé 50 000 forint környékén

Tehát az ideális televízió ebben az árkategóriában márkás, 32 hüvelykes, lehet HD Ready felbontású, és nem kell bele okostévé, sem mélysugárzó.

A nyertes pedig, aki leginkább megfelel a kritériumoknak, tádááám, Ő: LG 32LJ500U  

Jelenleg durván 55 000 forintba kerül, de ennyi pluszt meg kell, hogy érjen a dolog. Saját fejlesztésű és gyártású LED IPS LCD panellel rendelkezik, a kép minősége teljesen rendben van, és egy tv esetében még mindig ez a legfontosabb. Rendelkezik saját médialejátszóval is.

LG 32LJ500U

Mellette még ezt tudjuk ajánlani: Hisense H32N2100

Ennek nincs magyarországi weboldala, viszont itthon forgalmazzák webáruházak. A Hisense egy feltörekvő, a kínai állam támogatását élvező márka, amely saját maga gyártja és fejleszti a paneljeit. Van már egy csomó innovatív és drága tévéje, szóval nem valami ciki, gagyi márkáról van szó. Ez a tévéjük teljesen korrekt, vállalható kép-, illetve hangminőséggel, és a médialejátszó sem hiányzik belőle.

Hisense H32N2100

Ha pedig valaki megelégszik kisebb mérettel, annak pedig ezt javasoljuk: Philips 22PFT4022

Ez egy kicsi, de marhajó képminőséget kínáló modell, amiben a médialejátszó funkció is megtalálható, és már 36 000 forintért haza lehet vinni.

Philips 22PFT4022