Befutott a negyedik generációs Apple Watch

Az Apple Watch negyedik szériája újratervezett külsővel, izmosabb hardverrel és kibővített szolgáltatásokkal igyekszik a felhasználók kedvére tenni.


Csak okosan!

A készülék minden részletét alaposan átdolgozták. A kijelző már egészen a szélekig tart, míg a lekerekített sarkok szépen követik az óra vonalait. A módosításoknak köszönhetően a hasznos felület harminc százalékkal megnőtt, ugyanakkor az energiatakarékos kijelzőtechnológia miatt az üzemidő jelentősen nem csökkent. A megnövelt kijelző mellé újratervezett kezelőfelület készült, amin több és részletgazdagabb információ jeleníthető meg.

https://www.youtube.com/watch?v=HXs8G7Kjrd8

A digitális korona eredetileg a kijelző tehermentesítésére szolgált, azonban ezt az elemet is áttervezték. A korona haptikus visszajelzéssel (reagál az érintésre) rendelkezik, amit több funkció is kihasznál. A hangszóró hangerejét megnövelték, ez megkönnyíti a hívások kezelését, ugyanakkor visszhang elkerülésére a mikrofon a túloldalra került. Az EKG-val kombinált optikai szenzor továbbra is figyelemmel kíséri a felhasználó szívritmusát, s képes figyelmeztetést küldeni, ha kórosnak ítélt változást tapasztal. Fejlődött a giroszkóp és a gyorsulásmérő, így az eszköz ha viselője balesetet szenved, képes riasztani a hatóságokat.

A burkolat alá 64 bites S4 processzor került; az ún. SiP (Silicon in Package) modulba vadonatúj grafikus egység is került. A negyedik generációs CPU, minden eddiginél gyorsabb működést biztosít, a gyártó állítása szerint a rendszer teljesítménye a duplájára nőtt. A beépített akkumulátor 18 órás normál üzemidőt biztosít, ez intenzívebb használat (pl. edzés) esetén hat óra körül alakul.

A negyedik generációs Apple Watch forgalmazása szeptember 17-én kezdődik, a készülék 399 dolláros (GPS, Bluetooth) és 499 dolláros (eSIM) alapáron vásárolható meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?