Egészen biztató a Google Pixel Slate

A Google Pixel Slate a vállalat első, Chrome operációs rendszerét használó táblagépe, ami több extrát is tartogat. A készülék igény esetén Windows 10 alatt is elindítható, s billentyűzettel noteszgépként is használható.


A két operációs rendszer, maximális rugalmasság

Eredetileg a Pixel C lett volna az első Chrome rendszert futtató táblagép, de az operációs rendszer végül nem állt készen az érintésközpontú navigációra. A Chrome OS azóta sokat fejlődött, komoly előnyt jelent, hogy támogatja az Androidos alkalmazásokat, s a közelmúltban Linux alkalmazások futtatását is megoldották.

Sajnos a pontos paraméterek egyelőre nem ismertek, de az eddig kiadott (render) képek alapján a Pixel Slate kifejezetten karcsú lesz. A képernyő állítólag 3000 x 2000 képpont felbontással büszkélkedhet, ami komoly előrelépés a Pixelbook (2400 x 1600 képpontos) kijelzőjéhez képest. A készülék vélhetően az Intel Amber Lake chipekre építkezik, ami azt jelenti, hogy a csúcsmodell i7-8500Y (1,5 GHz / 4,2 GHz) processzort kaphat. Az operatív memória 8 / 16 GB lehet, míg az adatok eMMC / NVMe tárolókra kerülhetnek. A táblagép elejére a hírek szerint Sony IMX355 szenzor kerül, míg hátulra Sony IMX319 lencsét pakolnak.

A vállalat a „Made for Google” program keretein belül számos fejlesztővel működik együtt, akik egyedi tartozékok gyártásában érdekeltek. A hivatalos perifériák közül egyelőre kettőről szivárogtak ki infók; az egyik a Brydge elnevezésű felcsatolható billentyűzet, míg a másik egy hagyományos méretű, vezeték nélkül kommunikáló beviteli eszköz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?