Egy éves kihagyás után, ismét hallatott magáról a VERTU luxusmárka. A vadonatúj, aranyáron mért készülékük prémium alapanyagokból épült, hardveresen viszont csak erős közepes.

Rongyrázás felsőfokon

A VERTU ASTER P exkluzivitását többek az jelenti, hogy minden egyes modellt kézzel szerelnek. Az összes modell dedikált, ugyanis a SIM-kártyát takaró fedél belsejében megtalálható az eszközt megalkotó kézműves aláírása. A készülék váza titánból készült, a hátlapot színezett gyík vagy krokodilbőr borítja, míg a kijelző elé 133 karátos zafír kristályüveg került.

A telefont 4,9 hüvelykes FullHD felbontású AMOLED kijelzővel szerelték, ami mögé Snapdragon 660 lapka, 6 GB RAM és 128 GB tárolót pakoltak. Kamerából előre 12 megapixeles jutott, míg a hátlapra 20 megapixeles képalkotót szereltek. Az LTE-képes és NFC támogatással rendelkező készülékbe 3200 mAh kapacitású akkumulátor került, amely támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést.

Az Android Oreo rendszert futtató VERTU ASTER P alapváltozata (fekete-fehér-arany) 5000 dollártól vásárolható meg, de aranyozott modell is készül, amiért 14.000 dollárt kell leszurkolni. Akinek mindez kevés lenne a gyártó egyedi, drágakövekkel felékszerezett változat elkészítését is vállalja.