A Xiaomi Mi Mix 3 telefon letisztult, egyszerű külsővel rendelkezik, tetőtől-talpig kijelzőt visel, s trükkösen előcsalható előlapi kamerát kapott.

A trükkös szépség

A telefon 6.39 hüvelykes AMOLED kijelzővel dicsekedhet, amely gyakorlatilag a tejes előlapot elfoglalja. A panel 2340×1080 képpont felbontással dolgozik, s támogatja az Always On funkciót. A tetszetős, szépen kialakított kerámia burkolat alá Snapdragon 845 lapka került. A SoC mellé alapesetben 6 GB RAM és 128 GB tároló jár, de aki szeretné kimaxolni a kínálatot 10 GB operatív memóriával, s 256 GB méretű tárolóval is megvásárolhatja a készüléket.

A Xiaomi Mi Mix 3 hátuljára 12 megapixeles (Sony IMX363) elsődleges és 12 megapixeles (Samsung S5K3M3+) segédkamera került. Előbbi dual-pixel autófókusszal, utóbbi kétszeres optikai zoomal rendelkezik. A készülék feloldására is használható, első kamerarendszer 24 (Sony IMX576) és 2 megapixeles egységekből áll, ezeket a készülék szétcsúsztatása után lehet használni. A műveletet beépített mágnesek és sínek teszik lehetővé. A képalkotást természetesen mesterséges intelligencia felügyeli és támogatja, amely egyébként rendszerszinten is jelen van a készülékben.

A telefon gyomrában 3200 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, aminél azért láttunk már nagyobbat, cserébe gyors- és vezeték nélküli (Qi) töltést is kapunk. Az újdonság NFC képes, van WiFi modul, aptX HD Bluetooth 5.0, kétcsatornás GPS és dupla SIM foglalat. Hiányzik viszont a 3,5 mm-es konnektor, így a felhasználók a mellékelt átalakító használatára vannak rákényszerítve. A készüléknek van egy különleges festéssel és extrákkal megpakolt Forbidden City elnevezésű változata, amely kínai történelem és hagyományok előtt tiszteleg.