Az ASUS XG49VQ típusjelzésű monitor a ROG (Republic Of Gamers) sorozathoz tartozik, ennek megfelelően a játékosok és a professzionális felhasználók kedvét keresi.

Kijelző ameddig a szem ellát

Az ASUS Kuala Lumpurban (Malajzia) mutatta be a legfrissebb üzleti és otthoni felhasználásra, valamint játékosoknak szánt termékeit. A vállalat az Incredible Intelligence 2018 rendezvényen állította reflektorfénybe legújabb fejlesztésű ultra-széles monitorát, amely a méreténél fogva elsősorban a tartalomfejlesztők és játékosok figyelmére számíthat.

A ROG Strix XG49VQ monitor, egy igaz monstrum. A készüléket 49 hüvelyes, 32:9 képarányt kínáló panellel szerelték, amely Double Full HD (3840 x 1080) felbontásra képes. A hajlított (1800R) monitor 144 Hz-es maximális frissítési sebességet kínál, VESA HDR400 tanúsítvánnyal rendelkezik és támogatja a FreeSync 2 technológiát. Az AMD eljárása nagyobb dinamikus frissítési frekvenciatartományt, alacsony késleltetést, jobb fényerőt és kontrasztot biztosít.

A sötét felületek láthatóságát a Shadow Boost funkció szavatolja, ez anélkül derít fényt a nehezebben látható területekre, hogy túlexponálná a világos részeket. A profi felhasználók által megkövetelt színpontosság biztosítására a panel 125% -os sRGB lefedettséget biztosít. Sajnos a forgalmazás kezdete és várható kiskereskedelmi ár egyelőre nem ismert.