A NOKIA 106 az öt évvel ezelőtt bemutatott készülék átszabott változata, amely a hagyományos irányvonalat hivatott erősíteni.

Az egyszerűség gyönyörködtet?

A NOKIA 106 (2018) minden ízében hagyományos készülék, amely kizárólag a 2G hálózatokat ismeri. A kicsit lágyabb vonalakkal felvértezett telefon burkolata, anyagában színezett polikarbonátból készült, aminek kicsit érdes felülete kevésbé gyűjti a lenyomatokat. Az előlapra 1,8 hüvelykes TFT kijelző került, ami alatt klasszikus, szigetes nyomógombok kaptak helyet. A működéshez szükséges energiát 800 mAh kapacitású, cserélhető akkumulátor biztosítja.

A készülék MTK 6261D processzort dolgoztat, ami mellett 4 MB RAM teljesít szolgálatot. A szűkre szabott tároló ötszáz üzenet és kétezer névjegy számára kínál menedéket, s egy klasszikus játék (Snake Xenzia) is a fedélzetre került. Kamera egyáltalán nincs, ugyanakkor a telefon két SIM kezelésére képes. A NOKIA 106 azok számára lehet jó választás, akik kizárólag kapcsolattartásra keresnek készüléket. Sajnos a kiskereskedelmi ár egyelőre nem ismert.