A Sharp bemutatta a világ első dupla szenzorszigettel rendelkező telefonját. A felső bevágás hagyományosan az előlapi kamerának biztosít helyet, míg az alsóba az ujjlenyomat-érzékelő került.

Jóból is megárt a sok?

A japánok újdonsága szokatlanul visszafogott méretekkel rendelkezik, ugyanis az előlapot egy, mindössze 5,2 hüvelykes IGZO LCD (2280 x 1080 képpont) kijelző foglalja el. A panel kezeli a HDR10 és Dolby Vision állományokat. A telefon megkapta a Sharp tévékből ismerős Rich Color Technology nevű eljárást, amely élethű színek megjelenítését szavatolja. A készülék gyomrában Snapdragon 845 chipset lakik, ami 4 GB rendszermemória és 64 GB tárhely társaságát élvezi. A tároló microSD kártya segítségével bővíthető tovább.

A telefon elejére 8 megapixeles kamerát pakoltak, míg a hátoldalra 22,6 megapixeles egység került. A képalkotást optikai stabilizátorok és mesterséges intelligencia segíti. Ahogy a bevezetőben említettük az alsó bevágás az ujjlenyomat-érzékelőt rejti; a szokatlan megoldást a gyártó azzal magyarázza, hogy így nem kell felemelni a készüléket a feloldáshoz.

A gyártó a hangminőségre is nagy figyelmet fordított, mert az újdonság Hi-Res tanúsítvánnyal rendelkezik, s támogatja a Dolby Atmos (csak fülhallgató kimeneten keresztül) eljárást. A burkolat alá 2500 mAh kapacitású telep került, ami kicsit karcsúnak tűnik, de viszonylag kis kijelzőt kell kiszolgálnia. A Sharp Aquos R2 Compact forgalmazása várhatóan január közepén-végén kezdődik, de a szigetországon kívüli értékesítésről egyelőre nincsen szó.