Sci-fi mosó- és szárítógépet csinált a Samsung! Letámadtuk!

Mivel már a háztartási gépeink is masszív részét képezik az okos otthonnak, így nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, hogy kipróbáljunk egy ilyen terméket is. Ha pedig sikere lesz, akkor több cikk is érkezik majd ebből a kategóriából.

A Samsung WD90 mosó- és szárítógép tele van egy csomó extrával! De azért megnéztük, hogy a való világban, a hétköznapokban ezeknek van-e értelme, hogy hatékonyan tisztít-e, mennyire egyszerű a kezelése, és, hogy tényleg megszárítja-e a ruhákat. Nem kíméltük, hogy a végén meg tudjuk mondani, hogy megéri-e megvásárolni, és ha igen, akkor kinél jöhet számításba és miért.


Kialakítás/dizájn

Kialakítás: Szabadon álló.
Kivitel: Elöltöltős.
Felépítés: A kezelőpanel és az érintésérzékeny LCD kijelző a felső részen található a szokásoknak megfelelően.
Dizájn: Teljesen korrekt külseje van, kifejezetten modern érzetet kelt, köszönhetően a sötétített LCD kijelzőnek és ajtónak.
Ajtó: Az ajtót a lehető legmagasabbra tették, hogy ne kelljen nagyon hajolgatni. Található rajta egy kisebb, másodlagos nyílás is, ami az egyik nagy extra szolgáltatása a készüléknek. Ez stabil része a fő ajtónak, nem lötyög, nem akar kiesni.
Méret/súly: 600x850x600 mm, 81 kg. Teljesen átlagos.
Garancia: A motorra 10 év garanciát vállal a Samsung!

Kezelés

Jelölések: Jól láthatóak, világosak, viszont nem magyar nyelvűek.
Tárcsa: Masszív, stabil, kényelmesen tekerhető, nem akad, nem szorul.
Érintőképernyő: Kifogástalanul reagál az érintésekre, sok mosógéptől eltérően nem kell többször is megnyomni ugyanazt a felületet, hogy megértse a parancsot. A fényerő kellően nagy ahhoz, hogy még fényben is lehessen látni az információkat,
App: A modell WiFi révén képes okostelefonhoz csatlakozni és egy ingyenesen elérhető, magyarul is kommunikáló alkalmazás révén a mobilról is vezérelhető. Beprogramozható az időzítés, távolról is elindítható a mosás/szárítás, és egyszerűen megadható a kívánt program. Akár úgy is, hogy megmondjuk, hogy milyen típusú ruhát tettünk bele, hány fokon szeretnénk mosni, és a gép pedig magától kiválasztja a megfelelőt. Ez baromi kényelmes szolgáltatás, és remekül is működik. Azt nem mondanánk, hogy egy álom így a mosás, mert ilyen nincs, de azt igen, hogy iszonyú kényelmes, és azért ez sem kevés!


Mesterséges intelligencia: Igen, ez egy mosó- és szárítógép, nem valami robot egy filmből, de mégis van benne AI. A megfelelő engedélyek megadása után a WD90 az összes mosási folyamattal kapcsolatos adatot elküldi egy központi agynak, amely elemzi és feldolgozza ezeket. És a beérkező információkat felhasználva ad tanácsokat a felhasználóknak azzal kapcsolatban, mikor milyen programot használjanak.
Másodlagos ajtó: Korábban esett szó erről az extráról (AddWash ajtó a neve), ami akkor lehet hasznos, ha kifelejtettünk egy ruhát, és utólag szeretnénk betenni a masinába. Emellett akkor is használható, ha valamit csak öblíteni vagy szárítani szeretnénk. Ez iszonyú jó ötlet, és a megvalósítás is remekül sikerült!

Mosás

Mosási kapacitás: 9 kg. Ez még egy több tagú családnak is simán elég, de a világcsúcstól azért messze van.
Centrifuga fordulatszám: Maximum 1400 rpm. Atomjó! Ez ma jelenleg az első vonalat képviseli a mosógépek között.
Mosási teljesítmény: Még a legkoszosabb, legsárosabb ruhákat, textíliákat is tisztára varázsolta a megfelelő program kiválasztása után. Szóval a mosási teljesítménybe nem tudunk belekötni. Sőt ezek után már nem is akarunk!
Zajszint: Mosás: 49 dB, Centrifuga: 73 dB. Átlagos.
Ugrálás: Nem tapasztaltuk, hogy a Samsung WD90 ugrabugrált volna a fürdőszobában a centrifugálás alatt.
Gyors program: Van.
Fertőtlenítő program: Van.
Vegyszermentes program: Van.

Szárítás

Szárítási kapacitás: 5 kg. Erre érdemes odafigyelni, mert ha csak mosunk, majdnem kétszer ennyi fér a mosgóépbe.
Szárítási teljesítmény: Hibátlan, csontszárazan vettük ki a ruhákat a masinából. Persze, ha számít a gyűröttség, akkor félszárazra is tud szárítani, így egy picit kiteregetve a ruhákat, szebbre száradnak.
Zajszint: 62 dB. Átlagos, sajna, mert azért lehetne csöndesebb is, de a mai mosógépek nagyjából ezt tudják.
Gyors program: Van.

Ár

259 000 forint. Hát ez jelenleg a nagy átlagot képviseli ebben a termékkategóriában. A tudásához képest soknak nem mondanánk.

Kinek ajánljuk – Samsung WD90

– Kombinált mosó- és szárítógépet keres.
– Fontos a könnyű kezelhetőség, nem akar sokat vacakolni a programválasztással stb.
– Nem hiányozhat a gyors-, fertőtlenítő- és/vagy kímélő program.
– Lényeges a tökéletes mosási- és szárítási teljesítmény.
– Lényeges a dizájn.
– Nagy garanciára vágyik.
– Elege van a mosógép ugrálásából.
– Feledékeny típus, sokszor elfelejt betenni egy-két ruhát.

Kinek nem ajánljuk – Samsung WD90

– Kifejezetten olcsó masinában gondolkodik.
– A lehető leghalkabb mosó- és szárítógépet szeretné.
– A lehető legnagyobb mosó és szárítási kapacitásra vágyik.

További információ a termékről a Samsung WD90 hivatalos weboldalán

 • Dizájn
  (4.5)
 • Kezelés
  (5)
 • Mosási teljesítmény
  (5)
 • Szárítási teljesítmény
  (4.5)
 • Ár
  (4.5)
4.7

Összegzés

A Samsung WD90 egy remek kombinált mosó- és szárítógép. Aki ilyen termékben gondolkodik, annak ajánljuk, hogy mindenképpen vegye számításba ezt a masinát is. Jól néz ki, a kezelése remek, és a mosási, szárítási teljesítményre sem lehet panasz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?