Újabb objektívvel bővül a Samyang XP sorozat

A Samyang Optics bejelentette a felső kategóriás objektíveket sorakoztató szériájának legfrissebb tagját. A kézi élességállítású újdonságból láthatóan nem spórolták ki az anyagot, mert az eszköz súlya meghaladja az egy kilogrammot.


Remek felbontás és színhűség

A Samyang XP 35mm f/1,2 elnevezésű objektív Canon EF bajonettre illeszthető és mostoha fényviszonyok között is jól teljesít. A 64,5 fokos látószöget biztosító eszköz a gyári adatok szerint, akár 50 megapixeles full-frame szenzorokkal, illetve nagy felbontással rendelkező DSLR kamerákkal is használható.

A kiváló képminőséget speciális lencsék szavatolják. A tizenkét lencse között aszferikus (ASP), nagy refraktív mutatóval (High Refractive Index) rendelkező, s alacsony szórású (Extra Low Dispersion) tagok is találhatók. Az egyedi kialakítás maximalizálja a felbontást, szabályozza a különböző kromatikus aberrációkat, valamint hatékonyan igazítja a fényáramokat. A becsillanások mértékének csökkentését UMC bevonatra bízták. Az újdonság minőségét a gyártó negyvenéves, optikai tervezési és gyártási technológiák terén szerzett tapasztalata szavatolja, sajnos a vállalat kiskereskedelmi árat egyelőre nem közölt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?