A BigRep futurisztikus külsejű motorja teljes egészében 3D nyomtatással készült, kizárólag az elektromos hajtáshoz szükséges alkatrészeket gyártották hagyományos technológiával.

Nem egy szépségdíjas bringa

A NERA elnevezésű motort Marco Mattia Cristofori és Maximilian Sedlak tervezte. A jármű fejlesztésében nagy szerepet vállalat a német NOWlab, akik innovatív technológiákkal segítették a projektet. A motor tizenöt darab nyomtatott alkatrészből áll, a legnagyobb egység 120cm x 45cm x 20cm méretű. Sajnos az elektromos motor teljesítményéről nincsenek adatok, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a hajtásért felelős egységek (motor, akkumulátor) az ütköző-zónán kívül kaptak helyet.

A NERA érdekessége többek között, hogy a kormányzást villák nélkül oldották meg, rugók és hagyományos gumiabroncsok helyett pedig, flexibilis műanyagot használtak. A jármű a videó alapján meglehetősen instabilnak és kényelmetlennek tűnik, ráadásul az irányíthatósága is elég kérdéses. A NERA ebben a formában természetesen soha nem kerül ki az utcára, de jó alap lehet a későbbi fejlesztésekhez.