Összehajtható Centaurus eszközt készít a Microsoft

A legújabb értesülések szerint a Microsoft és az Intel együttes erővel dolgozik egy új, dupla képernyős hordozható Centaurus eszközön.

Egy éven belül már többet tudunk

A dupla kijelzővel rendelkező eszköz nagyon hasonlít a törölt Microsoft Courier táblagéphez. A redmondi társaság a források szerint legalább egy éve dolgozik a projekten, amit a tervek szerint 2019 őszén kívánnak bejelenteni. A gép Windows Core (módosított Windows 10) rendszert futtat, amit a dupla kijelzők támasztotta követelményekhez igazítottak, így a készülék képes lesz osztott tartalmakat megjeleníteni.


A gép Intel processzort dolgoztat, várhatóan futtatni tudja majd a Win32 programokat, de csak abban az esetben, ha Microsoft Store alkalmazásként tömörítik őket. Utóbbi kitétel komoly problémát jelenthet, hiszen a fejlesztők nem nagyon kedvelik az Áruházat, így a Microsoft igyekszik ráfeküdni annak népszerűsítésére. A Centaurus vonzerejét a sokoldalúság jelentheti, hiszen a dupla képernyő tájolástól függően kis noteszgépként (virtuális billentyűzettel), táblagépként, e-könyv olvasóként is használható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?