Az Aston Martin igyekszik megvédeni értékes örökségét, ezért egyedi megoldással próbál megfelelni az egyre szigorúbb emissziós előírásoknak.

Előre a zöld úton…

Andy Palmer a patinás vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy tisztában vannak a társadalom által preferált környezetvédelmi elvárásokkal, amik korlátozzák a klasszikus autók használatát. Az Aston Martin ezért egy olyan rendszert dolgozott ki, amit elsőként egy hetvenes években gyártott DB6 MKII Volante kapott meg.

Sajnos a „reverzibilis EV erőátviteli koncepcióként” emlegetett megoldás részletei egyelőre nem ismertek. Eddig annyit lehet tudni, hogy olyan elektromos hajtásról van szó, amely egy az egyben kicserélhető a belső égésű motorral. A megoldás azért izgalmas, mert így nincs szükség semmilyen átalakításra, megmarad a jármű eredeti külleme és belső felépítése. A gyártó ugyan utalt arra, hogy a klasszikus műszereket egy kis (akkumulátor töltöttséget, motorral kapcsolatos információkat mutató) képernyővel egészítik ki, azonban ennek egyelőre nyoma nincs a kiadott képeken.