Elkészült a második generációs Black Shark Gamepad

Bár a Xiaomi a második Black Shark játékos telefont is piacra lökte, azért a csapat az első változatról sem feledkezett meg. Az új gamepad külsőben és funkcionalitásban is a Switch Joy-Con vezérlőkre hajaz.


Bevált receptből főzték…

A tavasszal bemutatott Xiaomi Black Shark egy kifejezetten jó játékos telefon lett, amihez egy féloldalas játékvezérlő is tartozott. A kontroller egyes játékokhoz, csak kompromisszumokkal volt használható, ezért a vállalat elkészítette a második verziót, amely lényegesen több lehetőséget kínál.

A Gamepad 2.0 két részből áll, egyik darab a bal, míg másik értelemszerűen a jobb oldalhoz csatlakozik. A bal kézre eső vezérlő, egy az egyben a bal Switch Joy-Con másolata. Stick, iránygombok és triggerek, illetve egy multifunkciós (képernyőmentésre, beállításokhoz használható) gomb kapott helyet az egységen. A jobb vezérlőn már kicsit többet dolgoztak, mert a joysticket precíziós érintőpadra cserélték, ami alatt a klasszikus X,Y, B, A gombokat helyezték el. Természetesen jobb oldalra is kerültek trigger gombok, s itt is található multifunkciós billentyű.

A Bluetooth segítségével kapcsolódó kontroller önálló akkumulátorral rendelkezik, amely negyven órás üzemidőt szavatol. Sajnos a Gamepad 2.0 (89 dollár) csak az első Black Shark telefonnal kompatibilis, de nem lennénk meglepve, ha az újabb változat is megkapná a saját játékvezérlőjét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?