Hatalmas otthoni intelligens ökoszisztémát épít a Samsung – íme a SmartThings

A szokásoknak megfelelően a Samsung az idei évben is rettentő nagyszabású rendezvénnyel köszöntötte a világ legnagyobb és talán legfontosabb technológiai szakkiállítását, a CES-t. Az eseményen kiderült, hogy a dél-koreai gigász egy olyan hatalmas, intelligens ökoszisztémában gondolkodik, amely a háttérben a mindennapjaink szerves részévé válik.


Ebben a SmartThings névre hallgató rendszerben az okos eszközök állandó kapcsolatban vannak egymással, tehát a tv segítségével nézhetjük meg például, hogy hogy áll a kaja a sütőben, a telefonra kapjuk az értesítést, hogy elfogyott a hűtőből a tej, hogy aztán azt megrendeljük a boltból a hangvezérléssel működő mikrofonos hangszórónk segítségével, hogy csak egy-két banális, de látványos példát említsünk. A kommunikáció természetesen a legmodernebb technológiák, például az 5G segítségével történik, vezeték nélkül, villámgyorsan.

Növekvő érdeklődés

Ezt, a SmartThings névre hallgató szisztémát a vállalat évek óta csiszolgatja, ráadásul úgy, hogy a rendszer részévé válhatnak más gyártók megoldásai. Így már akadnak olyan Amazon,Google vagy éppen Bose eszközök, amelyek integrálhatóak a Samsung világába, illetve olyan, mások által fejlesztett technológiák, amelyek megjelennek a Samsung termékeiben.

Persze mindennek sok értelme nem lenne, ha a nagyközönség, a végfelhasználók elutasítanák a koncepciót, de Las Vegasban az is kiderült, hogy erről szó sincs! A SmartThings megoldások, termékek felhasználóinak száma egy év alatt 220 százalékkal nőtt, a vezérléshez szükséges alkalmazást is minden korábbinál többen töltötték le. Az elmúlt időszakban a rendszerhez csatlakozott partnerek száma is megugrott, 44 százalékkal, ami azt mutatja, hogy egyre többen látják meg a sikert ebben az elgondolásban.

Mesterséges intelligencia

A SmartThings sikerében az egyik kulcstényező a Samsung szerint, hogy az ökoszisztéma részét képező eszközök minél inkább képesek legyenek önálló döntéseket hozni, automatikusan végezni a feladatukat, egyszerűbben vezérelhetővé válni, hogy így tegyék kényelmesebbé a felhasználóik mindennapjait. Emiatt a cég döbbenetes energiákat mozgat meg a különféle mesterséges intelligencia technológiák kifejlesztése érdekében. Ennek eredményeként született meg a Bixby, a vállalat saját mesterséges intelligenciával bíró személyi asszisztense. Emellett a cég rengeteg egyéb mesterséges intelligencia (AI) projektet futtat, amelyek megjelennek például a tévékben, telefonokban, okos órákban, hangrendszerekben vagy épp különleges kiegészítőkben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?