Fekete öves parasztvakítás: felfelé állított hangszórók a Panasonic új csúcstévéjében

Bár a Panasonic nincs jelen Észak-Amerikában a szórakoztatóelektronikai eszközeivel, azért a vállalat elvitte a CES-re új csúcstelevízióját, hiszen ilyenkor mégiscsak Las Vegasra figyel az egész világ. A fantáziadúsan csak GZ2000 névre keresztelt készülékben egy LG által gyártott 4K HDR OLED panelszív dobog, amelyet a saját fejlesztésű képfeldolgozó processzorral bolondítottak meg.


A tévéről azt állítja a cég, hogy csodás a képminősége, amit el is hiszünk, hiszen a Pana a korábbi OLED modelljeivel is tarolt. Emellett viszont az kiderült, hogy a készülékbe olyan speciális hangrendszert építettek, amely felfelé állított hangszórókat is tartalmaz. Ezek konkrétan a hátlapon kaptak helyet, és a cég ezekkel kívánja megteremteni a Dolby Atmos 3D térhatású hangzást, úgy, hogy kihasználja a hangok plafonról történő visszaverődését. Magyarul úgy képzelik, hogy fellövik a szükséges hangokat az égbe, azok pedig majd a magasból visszajutnak a felhasználók fülébe, és így teremtik meg annak az illúzióját, mintha a plafonra is lennének hangsugárzók építve.

Ez egyébként nem egyedi ötlet, korábban hangfalakban vagy hangprojektorokban már láttunk ilyet. A bibi csak az, hogy a dolog SOHA SEM MŰKÖDÖTT! Ez a visszaverődés egy humbug, amit hallunk ilyenkor, az a nyomában sincs annak, amit a külön szatellit sugárzókból álló szettek produkálnak. Pláne nehéz ezt olyan kis méretű, vékony hangszóróktól elvárni, amiket egy tv hátuljára építettek. Szóval az az igazság, hogy ez az egész koncepció óriási parasztvakításnak tűnik. Ettől függetlenül arról meg vagyunk győződve, hogy egy szuper tv a GZ2000, de az biztos, hogy a külső hangrendszer beüzemelését itt sem lehet majd megspórolni, ha valaki 3D Dolby Atmos hangzást akar.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?