A Hisense nem annyira népszerű, mint a Huawei vagy a Xiaomi, de az évek során néhány korrekt középkategóriás eszközt sikerült összerakniuk. A vállalat Las Vegasban fedte fel az U30 jelzésű telefonját, amelynek európai debütálása nyár elején várható.

Az újdonság 6,3 hüvelykes FullHD+ kijelzőt kapott, amelyet a Tianma nevű, megjelenítőket gyártó cég állít elő. A bal felső sarokban, egy a szenzorszigetet váltó méretes kameralyuk található, ami mögött 20 megapixeles kamera lapul. A készülék gyomrában Snapdragon 675 chipset kapott helyet, amihez 6/8 GB operatív memóriát és 128 GB tárhelyet társítottak. Utóbbi sajnos nem bővíthető.

A marhabőrrel borított hátlapon 48 + 5 megapixeles, egyelőre ismeretlen szoftveres támogatással rendelkező páros feszít. Az adatok védelméről hátlapi ujjlenyomat-érzékelő és 2D arcazonosító gondoskodik. A Hisense U30 telefont 4500 mAh kapacitású teleppel szerelték, amely támogatja a Quick Charge 4.0 gyorstöltést, s ránézésre a 3,5 mm-es csatlakozót sem spórolta el a gyártó. Az eszköz a gyártó információja szerint Android Pie rendszert futtat majd.