NIKE Adapt BB – Itt az alkalmazás-vezérelt edzőcipő

A NIKE Adapt BB profi sportolóknak szánt csuka, amely úgy lett kialakítva, hogy mindig tökéletesen illeszkedjen a viselője lábára.


A neves sportszergyártó hosszú ideje dolgozik az Adapt (és FitAdapt) technológián, amit a gyors és intenzív mozgással járó sportágakban kívánnak bevetni. Eric Avar, a Nike innovációért felelős kreatív igazgatója elmondta, hogy az újdonságot elsőként az NBA-ben vezetik be. A kosárlabdában ugyanis a játékosok lábmérete folyamatosan változik, ami befolyásolja a komfortot, mozgást és teljesítményt. A kosarasok számára nagyon fontos, hogy villámgyorsan tudjanak húzni vagy lazítani cipőjükön, erre igyekszik megoldást nyújtani az Adapt technológia.

Az edzőcipő alapvetően a Flywire és a Flyknit szövetalapú technológiára építkezik. A beépített egyedi motor, több érzékelőn keresztül egy dedikált alkalmazáshoz kapcsolódik, így a cipő mindig az előre beállított értékek szerint simul a lábra. Az alkalmazás több profil tárolására képes, így mindig kiválasztható az adott terhelésnek vagy szituációnak megfelelő beállítás. A Nike nem először készít önbefűzős cipőt, hiszen két éve Back to the Future: Part II, majd a HyperAdapt 1.0 is hasonló elven működött. A NIKE Adapt BB forgalmazása februárban kezdődik, 350 dollárt kell kicsengetni érte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?