Extrákat kínáló fülesekkel jelentkezett a Creative

A hír önmagában nem nagy kaland, hiszen a Creative régi motoros a szakmában. Az újdonságok azonban megkapták a gyártó SXFI erősítő technológiáját, ami jelentősen növeli a hangteret és javítja a hangélményt.


A Creative SXFI Air fejhallgatót X-Fi Ultra jelfeldolgozó áramkörrel szerelték, amihez eddig csak a különálló kiegészítőként lehetett hozzáférni. A chip 3D hangtér létrehozására képes, amihez a felhasználó anatómiáját (fül és fejforma) is figyelembe veszi. Az újdonság ezért filmezéshez, zenehallgatáshoz és játékhoz egyaránt jól használható. A készülék vezeték nélküli (Bluetooth) vagy vezetékes (USB) üzemmódban is bevethető, beállításhoz és finomhangoláshoz dedikált alkalmazás áll rendelkezésre.

A fülesnek saját microSD olvasója van, így forrás nélkül sem kell lemondani a zenehallgatásról. Az eszköz MP3, WMA, WAV és FLAC állományokkal képes önállóan megbirkózni. Az 50 mm-es meghajtókat dolgoztató fejhallgatót a bal burkolat tapizásával, illetve fizikai gombokkal lehet vezérelni. A hagyományos mikrofon helyett, egy diszkrétebb (NanoBoom) változatot kapunk és az RGB fények túlzott alkalmazásáról is lemondott a gyártó.

A Creative a füles szerényebb változatát (SXFI AIR C) is elkészítette, ami hangzás tekintetében a nagy tesót idézi, ám kevesebb kényelmi funkcióval rendelkezik. A visszafogott árcéduláért cserébe le kell mondani az érintésvezérlésről, vezeték nélküli üzemmódról, nincs kártyaolvasó és a mikrofon is konzervatívabb kivitelű. A Creative SXFI AIR füles 160 dollárért vásárolható meg, míg a Creative SXFI AIR C modellért 130 dollárt kell a pénztárnál hagyni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?