A Honor View 20 telefon a világon elsőként kapta meg a Sony 48 megapixeles IMX586 jelzésű érzékelőjét, amely új szintre emeli a mobilos fotózást. A készülék emellett újszerű technológiai megoldásokkal és intelligens funkciókkal igyekszik megnyerni a felhasználók szívét.

A telefon 6,4 hüvelykes kijelzőt kapott, amely az előlap 91,8 százalékát teszi ki. A bal felső sarokba fúrt lyuk mögött, egy 25 megapixeles (f/2.2) szenzor lapul. A készülék gyomrában Kirin 980 AI csúcslapka dolgozik, operatív memóriából 6/8 GB, míg tárhelyből 128/256 GB áll rendelkezésre. A megfelelő üzemi hőmérsékletről folyadékot keringető rendszer gondoskodik, amely nagyobb terhelés mellett is hatékonyan dolgozik.

A különleges nano-litográfiával megbolondított hátlapon dupla kamera és az ujjlenyomat-érzékelő feszít. A kamerarendszer központi eleme a 48 megapixeles Sony IMX586 szenzor, amely quad-Bayer színszűrő tömböt alkalmaz. A rendszer a másodperc tört része alatt több felvételt is készít, amelyek közül az algoritmus kiválasztja a legjobb részleteket és összeilleszti azokat. A szenzor támogatja az AI Ultra Clarity módot, amely mesterséges intelligencia segítségével optimalizálja a fotók jellemzőit. A másodlagos érzékelő szokás szerint a mélységet érzékeli, de 3D funkciókat is kínál, amihez több szolgáltatás is kapcsolódik.

A telefon duál frekvenciás GPS vevővel és három WiFi antennával rendelkezik, míg az USB-C interfészen keresztül etethető 4000 mAh kapacitású telep támogatja a SuperCharge technológiát. A konzervatív felhasználók számára jó hír lehet, hogy a jack konnektor sem maradt le a készülékről. A Honor View 20 (460 euró) EMUI 9 bőrrel ellátott rendszert futtat és támogatja az asztali módot, azaz monitorral, billentyűzettel és egérrel kiegészítve, hagyományos PC-ként is használható.