Izgalmas szabadalmat mutatott be az INTEL

A holland Lets Go Digital információja szerint, egy formabontó összehajtható eszközön dolgozik az Intel. A két évvel ezelőtt benyújtott szabadalom szerint olyan telefont terveznek, amely szétnyitva táblagépként használható.


A szabadalomhoz tartozó koncepciós rajzok és ábrák szerint a készülék három kijelzőt visel. A Lets Go Digital engedélyt kapott arra, hogy render képeket készítsen a rajzok alapján, ami egy kifejezetten izgalmas eszköz képét vetíti elénk. A készülék összehajtva nem nagyobb mint egy átlagos phablet, kiterítve viszont táblagép méretű, összefüggő felületet kínál. A kijelző a jelek szerint a ceruzákat is támogatja majd, legalábbis erre enged következtetni az egyik ábrán felfedezhető tároló.

A készülék három részbe hajtható, sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál. További érdekesség, hogy minden panel két kamerával rendelkezik, azaz összesen hat lencse található az eszközön. A kijelzőt sátor formában összecsukva, egy videózásra alkalmas stabil formát kapunk, ráadásul az eszköz álló helyzetben is használható, ha éppen arra lenne szükség. A tervek kifejezetten impozánsak, mert ugyan az Intel a tavalyi Computexen két összecsukható prototípust is bemutatott (egy telefont, valamint a Tiger Rapids név alatt futó noteszgépet), azok csupán két kijelzővel rendelkeztek.

(Az eszközről készült 3D képek kizárólagos tulajdonosa a Lets Go Digital)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?