Az ASUS VivoMini (VC65-C1) moduláris felépítésű mini PC. A gép kiválóan alkalmas irodai vagy otthoni feladatok elvégzésére, de multimédiás eszközként is bármikor bevethető.

Az ASUS újdonsága közel négyzet alapú (197,5 x 193,6 mm) készülék, aminek magassága alig haladja meg 60 millimétert. Az apróság egészen kis helyet igényel, vízszintesen és függőlegesen is állhat, de akár falra vagy a monitor hátuljára is felszerelhető. A csiszolt alumínium ház könnyen nyitható, ami jelentősen megkönnyíti a karbantartást és a bővítést. A burkolat alatt az M.2 SSD mellett összesen négy adattárolónak (2,5 hüvelykes HDD, SSD) szorítottak helyet, de amennyiben beérjük kettővel, optikai meghajtót (DVD, Blu-ray) is rakathatunk a gépbe.

A házban Intel B360 deszka lapul, amibe nyolcadik generációs Intel (Celeron G4900T, Pentium Gold G5400T, Core i3-8100T, Core i5-8400T, Core i7-8700T) processzorok kerülhetnek. Memóriából összesen 32 GB DDR4 pakolható a masinába, míg a grafikus feladatokat minden esetben integrált vezérlő felügyeli. Az eszköz természetesen WiFi és Bluetooth képes, stabil vezeték nélküli adatátvitelt kínál, ami mellett Gigabit Ethernet kapcsolat is van. A készülék elő- és hátlapján DisplayPort, HDMI és VGA, USB-C (3.1), USB-A (3.1) konnektorok, jack ki- és bemenet, soros port, Kensington zár és SD kártya-olvasó található. A VivoMini VC65-C1 kifejezetten jól használható, sokoldalú apróság, aminek forgalmazása várhatóan tavasz végén kezdődik.