Zsebpénzbarát a Pinebook Pro noteszgép

A Pinebook Pro Linux operációs rendszert futtat, elsősorban általános feladatokra használt masinák kiváltására vagy olcsóbb Chromebook gépek alternatívájának készült.


A Pinebook gépek általában rendkívül olcsó modellek, amelyek teljesítménye jócskán elmarad a rivális eszközökétől. A közelmúltban bejelentett Pinebook Pro (199 dollár) ugyan továbbra sem erőgép, de minden téren többet kínál az elődöknél. A készülék az eddig használt műanyag házakkal szemben, magnézium-ötvözet burkolatot kapott, így lényegesen ellenállóbb konstrukciónak ígérkezik, mint a korábbi eszközök.

A masina 14 hüvelykes IPS LCD (1920×1080 képpontos) kijelzőt visel, ami felett 2 megapixeles kamera kapott helyet. A motorháztető alatt Rockchip RK3399 processzor lapul, 4 GB DDR4 operatív memória és 64/128 GB kapacitású eMMC tároló társaságában. A deszkán a tervek szerint PCIe x4 M.2 csatlakozó is lesz, ami kis bővítésre is lehetőséget kínál. A gép szolgáltatásai között megtalálható a WiFi és Bluetooth modul, kapunk SD-kártyahelyet, míg a konnektorokat USB 3.0, USB 2.0 és USB-C képviseli. Az eszközt 10.000 mAh kapacitású telep látja el energiával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?