Frissítés érkezik a Sony α9 kamerához

Az új szoftver finomít a Sony α9 fényképezőgép autófókusz (AF) rendszerén, egyúttal a képminőségre is jótékony hatást gyakorol. A frissítés ezen kívül számos olyan új funkciót hoz magával, amely megkönnyítheti a profi fotósok munkáját.


A módosítások két lépcsőben érkeznek. Az 5.0 verzióban megjelenik a tárgykövetést biztosító Real-Time Tracking funkció, ami a gyártó mesterséges intelligenciát használó algoritmusára épül. Az újítás a térinformációk feldolgozásával biztosítja a korábbinál pontosabb képalkotást. A funkció egy tetszőlegesen kiválasztott gombbal, vagy az érintőképernyőn keresztül aktiválható. A szolgáltatások között megtalálható a következő generációs Eye AF technológia, ami valós időben érzékeli és dolgozza fel a szem helyzetére vonatkozó adatokat.

A Real-Time Eye AF pontosabb és gyorsabb a korábbi változatnál, ráadásként jobb követési teljesítményt kínál. Az új szoftver számos élességállítással kapcsolatos funkcióval (Touch Pad, Touch Tracking) is bővül, módosított AF rekesztartományt és Fast Hybrid AF technológiát biztosít. A frissítés többek között javítja a színhűséget, valamint a sorozatfelvételek minőségét. A telepítést követően a vezérlés is hatékonyabb lesz, s újabb adatkezelést biztosító lehetőségek (My Dial, Dual Slot) jelennek meg.

A rendszerszoftver 5.0 verziójú frissítése 2019 márciusában lesz elérhető, míg a szakaszos expozíciót és az állatok szemére is alkalmazható Eye AF funkciót kínáló 6.0 változat a második félév elejére várható. Az új szoftverek természetesen kompatibilisek az új Imaging Edge Mobile alkalmazással.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?