Amszterdamba vitte a legújabb kijelzőit az LG

Az LG Electronics az amszterdami Integrated Systems Europe (ISE) rendezvényen mutatja be innovatív megjelenítőit. A rendkívül változatos OLED és LED kijelzők számtalan lehetőséget adnak a felhasználók kezébe.


Átlátszó, vékony és hajlítható…

Az LG Electronics a tavalyi OLED Canyon után, ismételten egy kreatív látványosságot épített. A bejárat mellett felállított, nyolcvannyolc Open Frame OLED panelből álló installáció különböző természeti jelenségeket mutat be, mintegy demonstrálva a technológia szinte végtelen rugalmasságát.

A hangulatot megalapozó látványosság mellett megnézhető az átlátszó OLED Signage megjelenítő. Az ún. nyitott keret kialakításnak köszönhetően az egyes panelek csempeként fűzhetők össze. A megoldás előnye, hogy a képernyőn futó tartalom nem takarja ki a mögötte lévő teret, vagy tárgyat. Igencsak izgalmasnak tűnnek a LAPE LED sorozatba tartozó hajlítható eszközök, amelyek annyira vékonyak és könnyűek, hogy akár homorú vagy domború felületen is elhelyezhetők. Ezek a panelek a nagy fényerő miatt a világosabb helyszíneken is jól láthatók.

Az LG LAA sorozatba tartozó 130 hüvelykes kijelzőjét elsősorban közepes és nagy konferenciatermek kiszolgálására tervezték. A beágyazott hangrendszer feleslegessé teszi a külső eszközök használatát. A berendezéshez opcionális szoftver is tartozik, amivel a modell integrálható a Crestron videokonferencia-rendszerébe. Érdekes megoldás LG Color Transparent LED Film, amely bármilyen üvegfelületből képes digitális kijelzőt varázsolni. Az átlátszó (73 százalékban) digitális fólia kikapcsolt állapotban észrevehetetlen és nincs hatással az üveg eredeti jellemzőire. A kijelző felhelyezéshez nem kell ragasztó és bármikor nyom nélkül eltávolítható.

A bejáratnál ágaskodó installáció mellett a gyártó, egy vékony videófalat is készített amely élénk, dinamikus látványt kínál. A keret nélküli panelek kivételes betekintési szöget kínálnak, így remekül használhatók olyan területeken, ahol nagyobb felületű kijelzőre van szükség. A gyártó a nagyméretű (86 hüvelyk), ceruzával használható, IPS In-Cell Touch technológiát használó 4K tábláját is magával vitte. Az újdonság érdekessége, hogy az LCD panelt úttörő eljárással rögzítették a külső, védelmet biztosító üveghez, amivel sikerült jelentősen csökkenteni a válaszidőt.

Az LG a kültéri megjelenítőkről sem feledkezett meg, így az érdeklődők megtekinthetik az IP tanúsítvánnyal rendelkező megoldásokat, amelyek fokozottan ellenállnak a pornak, víznek és sugárzásnak. Az 55XE4F jelzésű modell könnyebb és vékonyabb az előző változatnál, így a kijelzőt igény esetén akár a mennyezeten is biztonsággal elhelyezhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?