Bemutatkoztak a Panasonic Lumix S1/S1R kamerák

A Lumix S1/S1R modelleket tavaly jelentette be a gyártó, azonban a hivatalos bemutatóra és a részletes jellemzők megismertetésére csak a közelmúltban kerítettek sort.


Kompromisszumok nélkül…

A LUMIX S1 MILC fényképezőgép 24,2 megapixeles CMOS képérzékelővel rendelkezik, amely széles dinamikatartományt és kiváló jel/zaj arányt biztosít. A Venus Engine képfeldolgozót használó készülék, aktiválható nagy felbontású üzemmódot is kínál, amely nyolc felvétel képadatait egyesíti. A nagy felbontású üzemmód opcionális funkciója, hogy képes a bemozdulásból származó elmosódás javítására.

A következő generációs képstabilizátor már nem csupán a giro-érzékelőről, hanem a kép és gyorsulásmérő szenzorról is fogad adatokat, így hatékonyabb a remegésekkel szemben. A kamera megkapta a villámgyors DFD fókuszrendszert, amely akár 480 fps sebességre is képes. A kiemelkedő fotós készségek mellett az újdonság a filmkészítőknek is bőséges eszköztárat biztosít. Az álló vagy mozgóképek SD vagy XQD kártyára menthetők, illetve HDMI-A típusú porton keresztül továbbíthatók.

Ha kell egy kis plusz…

A LUMIX S1R kamera 47,3 millió pixeles CMOS képérzékelőt kapott, amivel a kategórián belül a világ legnagyobb felbontású fényképezőgépe. Az érzékelő előtt nincs aluláteresztő szűrő, míg az új aszférikus lencsék növelik a fénygyűjtő képességet, így a készülék elégtelen fényviszonyok között is jól használható.

Mindkét kamera masszív felépítésű, fokozottan ellenáll a pornak és víznek, plusz fagyos időben (-10 Celsius fokig) is működik. A zárat nagy igénybevételre tervezték, míg a vezérlőgombokat úgy helyezték el, hogy a fotós végig a felvételre összpontosíthasson. A nyolc irányt támogató joystick és a finomított felhasználói felület gyors működtetést tesz lehetővé, egy lezárókarral pedig meg lehet akadályozni a véletlen kioldást.

A gépekre nagy felbontású OLED elektronikus keresőt pakoltak, amely akár 120 fps frissítéssel is képes a képeket megjeleníteni. A munkát 3,2 hüvelykes kifordítható és dönthető LCD kijelző, valamint az éjszakai üzemmódban hasznos Live View Boost és a megvilágított gombok is segítik.

A HDMI konnektor mellett mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet és USB Type-C csatlakozó áll rendelkezésre. Utóbbin keresztül akár munka közben is tölthetők (adapterrel) az akkumulátorok. Mindkét eszköz WiFi képes és Bluetooth kapcsolatot kínál, illetve támogatja a Lumix Sync alkalmazást, amivel többek között távvezérelhetővé válnak a fényképezőgépek. Az újdonságok forgalmazása márciusban kezdődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?