Bár a Xiaomi Mi 9 hivatalos bemutatójára pár napot még várni kell a vállalat ügyvezetője, némi információ morzsát elhintve, igyekezett kis reflektorfényt irányítani az ígéretes modellre.

Hamarosan megnyitja kapuit az MWC (Mobile World Congress) rendezvény, ahol számos régen várt, izgalmas fejlesztésről kerülhet le lepel. A Xiaomi újdonsága a közreadott képek alapján holografikus nano-bevonatot kapott, így az aktuális fényviszonyoknak megfelelően változtatja a színét. A pontos jellemzők egyelőre nem ismertek, ugyanakkor biztosra vehető, hogy a 6,4 hüvelykes kijelző mögött Snapdragon 855 processzor dohog majd. A telefont várhatóan 6/8 GB operatív memóriával szerelik, míg az adatok számára 128/256 GB tárhelyet biztosítanak.

A kiadott képek arról árulkodnak, hogy a kijelzőt nem furkálták, inkább a diszkrét szenzorsziget mellett szavazott a gyártó. A bevágáson egy 24 megapixeles (Sony IMX576) kamera terpeszkedik, ennél azonban sokkal érdekesebb a hátlapon elhelyezett tripla rendszer. A három hátlapi szenzor közül, egy 48 megapixeles (Sony IMX586) egység viheti a prímet, amihez egy 12 megapixeles érzékelőt, valamint egy 3D ToF kamerát társítottak. A megvillantott fotók sztereó hangrendszert sejtetnek, ugyanakkor hagyományos jack csatlakozónak nyoma sincs. A Xiaomi Mi 9 telefont 3500 mAh kapacitású telep szolgálja ki.