Már a Huawei is hajtogatja a magáét

A kínai gyártó összehajtható újdonsága a Huawei Mate X elnevezést kapta. Az 5G hálózatokat is támogató készülék egyetlen flexibilis kijelzőt kapott és Leica kamerákat visel.


Néhány nappal a Samsung Fold bemutatója után a Huawei is lerángatta a leplet rugalmas kijelzővel szerelt mobiljáról. A rivális készülékkel szemben a Mate X csupán egyetlen kijelzővel rendelkezik, amit szépen körbe futtattak a házon. A telefon nyitott állapotban 8,0 hüvelykes OLED megjelenítőt kínál, amely felület becsukva 6,6 hüvelykes és 6,38 hüvelykes részekre tagozódik. A hátsó keskenyebb kijelző mellett a Leica kamerákat fogadó sáv található, ami kinyitva az egykezes használatot is megkönnyíti.

A képalkotó rendszert rejtő kitüremkedés alján lapul az USB-C konnektor, amin keresztül a 4500 mAh kapacitású, gyorstöltést is támogató akkumulátor etethető. A készülék gyomrában Kirin 980 chipset dolgozik, operatív memóriából 8 GB, míg tárolóból 512 GB méretű jár. Ennél sokkal izgalmasabb a Balong 5000 modem, amivel a telefon az (egyelőre nem nagyon létező) 5G hálózatokra is fel tud kapaszkodni. Az eszköz két SIM kártya fogadására képes, míg a biztonságért a bekapcsoló gombba ágyazott ujjlenyomat-szkenner felel. A kínai csapat 2300 eurós újdonsága az információk szerint leghamarabb májusban kerülhet a boltokba, így a Mate X és Samsung Fold összevetésével egyelőre várni kell.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?