A vállalat szabadalmaztatott DragonHinge elnevezésű megoldása lehet több a jövőben megjelenő összehajtható eszköznek az alapja. A TCL néhány izgalmas prototípust is kiállított, szigorúan üveg mögé zárva azokat.

A DragonHinge egy mechanikus váz, ami különböző hajtogatási módokat támogat. A TLC (amely többek között az Alcatel és Blackberry márkák tulajdonosa) két összehajtható eszközt készített, egy felezhető és egy (elméletileg) csukló köré tekerhető telefont. A kijelző mindkét esetben saját fejlesztésű AMOLED, amelyek a gyártó szerint az átlagosnál jobban bírják a mechanikai igénybevételt. Utóbbi eszköz a fotók alapján még elég bumfordi, nem tűnik túl kényelmesnek, de a táblagéppé alakítható modell egészen ígéretesnek látszik.

Az eszköz szétnyitva 7,2 hüvelykes felületet kínál, itt is van külső kijelző, amivel átellenben négyes kamerarendszer kapott helyet. A TCL egyelőre csak óvatosan halad, igyekszik felmérni a piacot, bevállalva a követő szerepet. Shane Lee, a TLC Global Product Center vezérigazgatója elmondta, hogy bár a rugalmas AMOLED kijelzők és a tartós mechanikus váz rendelkezésre állnak, szoftveres oldalon még akadnak hiányosságok, amik befoltozásán jelenleg is dolgoznak. Az első kereskedelmi forgalomba kerülő összehajtható TCL termék, előre láthatóan 2020 környékén érkezik. A vállalat eltökélt célja 1000 dollár alatti összecsukható darabok készítése.